O nama


Obitelj Dodlek na vlastitom Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu proizvodi krumpir na 115 hektara i ima tradiciju proizvodnje preko 50 godina. Sredinom 90-ih godina osnovali smo trgovački obrt Trgovina Dodlek kao spoj proizvodnje i trgovine s obzirom da smo u to vrijeme imali potrebe za većim količinama krumpira a i drugih proizvoda kao što su luk, celer i mrkva. Slijedom razvoja i širenja poslova u trgovini Trgovački obrt Trgovina Dodlek prerasta u firmu Dodlek-agro d.o.o.

Od samog početka bavljenja trgovinom povećavamo vlastitu proizvodnju a uz to i širimo kooperaciju na ovom području pa tako danas uz 115 hektara vlastite proizvodnje krumpira i 16 hektara mrkve imamo 45 kooperanata sa kojima imamo ugovornu proizvodnju krumpira za svježu potrošnju na 500 hektara, mrkve 20 hektara, celera 20 hektara, luka 50 hektara i krumpira za proizvodnju ćipsa 150 hektara.
Tvrtka ima 40 zaposlenih djelatnika od čega su tri agronoma kojima je jedina zadaća vođenje proizvodnje kako na vlastitim površinama tako i na površinama naših kooperanata, s time da surađujemo i sa regionalnom savjetodavnom službom koja prati kompletni razvoj poljoprivrede u našem kraju, a koji nam uz naš stručni tim daje preporuke o zaštiti i gnojidbi usjeva. Spomenuti agronomi svakodnevno vode brigu o stanju usjeva na polju, daju preporuke našim proizvođačima kako i na koji način najoptimalnije koristiti suvremene tehnologije u proizvodnji i kontroliraju sve procese skladištenja, pripreme, pakiranja i otpreme robe iz pakirnog centra a sve u svrhu postizanja što bolje kvalitete naših proizvoda.

Belica kao mikro lokacija ima izvrsno lagano pjeskovito-ilovasto tlo pogodno baš za tu vrstu proizvodnje, ali svakako uz veliku brigu samih proizvođača i naših stručnih djelatnika kao i uz velika ulaganja u najnovije tehnologije proizvodnje i navodnjavanje. U suradnji sa strukom svake godine organiziramo edukativne radionice za naše kooperante kako bismo ih što više poticali na uvođenje najnovijih tehnologija u proizvodnji koje se primjenjuju u poljoprivredi.
Tvrtka Dodlek-agro uz brigu o samoj proizvodnji vodi računa i o visokim standardima u svom pakirnom centru pa tako imamo i certifikat HACCAP i GLOBAL GAP. Naši kupci u Republici Hrvatskoj su veletrgovci voćem i povrćem i trgovački lanci, a zadnjih par godina i izvozimo robu na tržišta BiH, Srbije, Slovenije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Kosovo i Albanije. S obzirom da je Belica oduvjek poznata po proizvodnji krumpira Beličanci su u centru mjesta 2007. godine podigli i spomenik krumpiru prvi u svijetu.