Naši proizvodi

Krumpir
Krumpir (Solanum tuberosum) je biljka porodice Solanaceae porijeklom sa južnoameričkih Anda, gdje su je Quechua Indijanci nazivali papa. U prehrani se koristi podzemni gomolj, a nakon otkrića Amerike ova biljka osvojila je svijet. Ostali narodni nazivi za krumpir su krompir, krtola, kumpir, krumpijer, kalamper, podzemljica, patata.

Nadzemna stabljika je do prst debela, zeljasta 0,5 m visoka i uglasta. Listovi su nepravilno perasto razdijeljeni s jajolikim listićima. Cvjetovi su (ovisno o sorti krumpira) od bijele do ljubičaste boje, a smješteni su u pašticama na dugim peteljkama. Plod je žućkasto-bijelo-zelenkasta boba.
U našem asortimanu možete kupiti krumpir za pećenje i prženje, krumpir za salate i krumpir za kuhanje.


Mrkva

Kupus

Luk

CelerMrkva (Daucus carota) je dvogodišnja biljka iz porodice štitarki. Bogata je vitaminima A, B i C te raznih minerala. Mrkva sadrži alkaloide, eterična ulja, masna ulja, organske kiseline. Listovi mrkve sadrže manita, daucina, eterična ulja i pirolidina. Ovo povrće oznažuje psihu, sprječava bolesti srca, karcinom, makularnu degueneraciju i pomaže u kontroli dijabetesa.
Kupus (lat. Brassica oleracea, još poznato kao zelje), kupusnjača, je povrće koje pripada porodici krstašica. I crveni i zeleni kupus imaju puno vitamina C (kuhanjem se gubi), kalcija, fosfora, kalija, željeza, bakra, cinka, magnezija, sumpora, mliječne kiseline, karotena, vitamina E, K i B grupe. Samo u kiselom kupusu prisutan je vitamin U, blagotvoran kod čira na želucu.
Luk (obični) ili crveni luk (lat. Allium cepa) biljka je iz porodice Alliaceae. Crveni luk je prebogat sastojcima za zdravlje srca. Luk je od davnine poznat i priznat prirodni antibiotik i antipiretik. Ta svojstva rezultat su sinergijskog djelovanja vitamina C, kvercetina i izotiocijanata. Luk je stoga posebno poželjna namirnica u razdoblju prehlada i gripe.
Celer (Apium) (od grčkog σέλινον, sélinon: celer), odnosno uobičajenih narodnih naziva ak, červez, opih, pitomi celer, selen, zelena je zeljasta godišnja, dvogodišnja ili višegodišnja biljka iz porodice štitarki. Sadrži sve vitamine B kompleksa, vitamin C, vitamin A, vitamin E, minerale, kalcij, natrij, alkaloid apiin, asparagin, eterično ulje

Vrsta pakiranja


Asortiman naših proizvoda je krumpir kao strateška namirnica u ljudskoj prehrani pa baš zbog toga vodimo računa o sortimentu, kvaliteti i vrstama kulinarskog tipa.

Od tisuća sorti ponuđenih na tržištu opredijelili smo se za desetak sorti koje proizvodimo i koje nudimo na tržištu i pakiramo po posebnim namjenama kao krumpir za pečenje i prženje, krumpir za salate i krumpir za kuhanje.

Pakiramo ga u razne tipove ambalaže od 1,5 kg., 2,5 kg., 5 kg., 10 kg. I 20 kg.

U asortimanu drugih proizvoda nudimo i mrkvu pakiranu od 500 g., 1 kg. I 5 kg. Luk od 1 kg., luk vlakić 4 kom., 5 kg. i 10 kg. I celer 5 i 10 kg.

Navodnjavanje


Procesi proizvodnje